detail
Rekonstrukce rodného domu Gustava Mahlera v Kalištích

Opuštěný objekt bývalého zájezdního hostince byl zásadním způsobem rekonstruován. Starý objekt v duchu původních dispozic s tím, že na půdě je připraven prostor nad sálem pro konverzi v ubytovací část. To si vyžádalo nové masivní stropní trámy nad sálem. Na místě zbouraných hospodářských prostor vznikla ubytovací část-penzion. Z ní je přístupný původní sklep se studnou. Problematické majetkové vztahy se sousedem daly nový tvar dvorku, kde upoutá motiv klaviatury vytvořený na fasádě penzionu. Pod vedením architektů Krátkého a Pelcla byly v areálu vytvořeny prostory evokující dobu života velkého skladatele. Použity byly moderní a klasické stavební postupy, aplikováno bylo mnoho zajímavých technologií. Rekonstrukce byla oceněna v roce 2004 hned dvěma cenami Grand Prix obce architektů (obdoba oscarů).
klikni klikni klikni klikni
klikni klikni klikni klikni
klikni klikni klikni klikni
klikni klikni klikni klikni
klikni pro informace o firměklikni pro více informacíklikni pro informace o realizovaných akcíchklikni pro informace o prodeji stavebninklikni pro kontakty a mapu    
        klikni pro návrat